En månad i Japan:)

Ungefär iaf, en massa saker har hänt sen jag senast tog för mig att skriva här. I skolan har vi förberätt för skolfestivalen som är imorgon och övermorgon, min klass ska sälja en massa sötsaker. Min japanska börjar någorlunda duglig, och min svenska blir bara sämre och sämre..^^

Idag köpte jag också en kamera, så snart slipper ni alla mina dåliga mobilbilder:) Och om jag klurar ut hur jag ska lägga upp videor kanske ni får det med. Om nån vet nån smidigare bloggsida vart man kan ladda upp flera bilder i taget så säg till:)

Hursomhelst, eftersom min värdmamma och jag inte drar helt jämnt så kommer jag byta familj inom en månad. Så förhoppningsvis får jag lite närmare till skolan:)

Som vanligt så får ni klura ut själv vad bilderna kommer från.
Jag kan säga att den sista är skolans tillfälliga scen, byggd av skolbänkar..En vecka senare:)

Jag har varit rätt upptagen med skola och familjen den här veckan. Har inte så mycket tid att skriva. Men jag lägger upp bilder så får ni klura ut resten^^

igår-Fredag

Nu har jag varit i Japan ungefär två veckor. Och Japan blir bara mer och mer intressant, och mer och mer obegripligt. Ibland är man lite osäker på om man faktiskt lär sig nått här, men i efterhand om man jämnför för en vecka sen tex så har man ju lärt sig mängder.

Igår hade jag skola som vanligt, tre timmar japanska och sen ledigt. Jag var tvungen att åka hem tidigt eftersom jag skulle träffa min koordinator och mamma för att diskutera matvanor. Det hela var världens komplicerade grej så om ni åker till Japan nån gång, ät allt ni får serverat så slipper ni en massa tjafs.
Det hela löste sig iallafall och efter allt pratande så kom min värdfar Katsumi-san hem från jobbet kollega från sitt jobb, och så kom Risa hem från sitt jobb med en kompis. Vi hade världens middag som tog ungefär tre timmar, vi åt Wagyu som vi grillade med vitlök, majskolvar, kotunga och allt möjligt. Det mesta var faktiskt riktigt gått. Och det gick åt två och ett halv förpackning med kött.
Efter allt ätande så bar det av till en karaokebar, nog den minsta någonsin. Knappst större än mitt vardagsrum hemma.

Jag tog också fler bilder från min skola igår och från när vi åt middag.

minsta karaokebaren någonsin:)

Gårdagen och dagens

Igår hade vi världens oväder hela dagen. Floden i närheten "Kawasaki River" svämade över så massa tåg var försenade. Så man fick gå med paraply hela dagen och för första dagen gång i Japan som det inte var över 35 grader för mig, det var bara 28-30..-.- Och luftfuktigheten var så hög att det kändes som om man andades vattendroppar.
Dagen var iaf riktigt lyckad på alla andra vis. Vi hade en kort skoldag igen, och efter den så gick jag runt och hälsade på alla klubbar på skolan. Och sen så stannade jag med några från två klasser över mig och spelade volleyboll:) På kvällen pluggade jag mest som vanligt och så somnade jag tidigt.

Och jag glömde nästan, Riku fyllde sju år igår:) Så det var tårta och allt möjligt till middag.


Idag så var regnet och alla moln helt plötsligt borta. Och tillbaka med 35 grader och all fukt-.-
Jag hade som vanligt några timmar japanska och sen ett klassmöte för att planera för skolfestivalen i oktober.
Det visade sig att jag hade stl. LL i japan, när jag har M i sverige.. Efter lektionerna hade jag klubb, Kyudoh vilket måste vara en ännu mindre fysiskt ansträngande sport än golf. Allt går i snigeltakt och det är mer eller mindre en cermoni ibland^^
Kanske jag byter klubb, men jag ska iaf testa nån vecka först. Efter klubben spelade jag lite basket med volleybollklubben:)

Igår och idag så fixa jag lite bilder från min skola och gatan jag bor på. Och några från vägen till skolan
Ni får vrida på huvet lite så jag slipper ladda om alla bilder:)
Sen så har jag klurat ut att min skola ligger brevid en amerikansk flygbas. Så nästan varje dag flyger transportplan förbi. Idag såg jag tex två black hawk helikoptrar^^Bilder:)

Idag efter skolanflygresan:)flygresan hit:)

Hej igen:)

Det har gått några dagar sen jag senast skrev, och allt möjligt har hänt.
Under helgen så vad jag på ett affärsmöte med Naoko-san, hon och en av hennes vänner planerar att öppna en matkedja i Japan och dom behövde fixa en investerare. Killen vi träffade var från en Nya Zeelänsk privat bank, inte för att jag förstår vad en privat för för skillnad. Iallafall, han var vice vd på banken och hade också varit utbyteselev när han var sjutton i Japan. Och han hade också tränat kampsport:) Så det var väldigt intressant att träffa honom.
Efter mötet som tog två timmar ungefär så gick vi och åt lunch med en av mellanhänderna, och efter lunchen gich vi och fika i ett franskt konditori.
Igår hade jag skola igen, och det var som förra veckan tre timmar japanska och sen fick man gå hem. Det dryga med dom lektionerna är att vi alltid har en ny lärare varje dag. Och lärarna synkar aldrig sig med varandra. Så undervisningen hänger inte direkt ihop med den från dagen innan..
På japanskan idag så funkade det iaf fint, vi lärde oss mest adjektiv, hur man säger tider och sånt. Efter skolan så fick vi välja vilka klubbar vi vill vara med i.
Jag valde Judo tre gånger i veckan och Kyudoh, japanskt bågskytte. Det verkar som om judoklubben på skolan bara har 4 medlemmar så dom får så mycket utrymme tyvärr. Men 3 gånger i veckan blir nog lagom mycket efter allt annat pluggande och tränande. Och om jag blir för uttråkad kan jag alltid gå till klubben i Ichigao. Skolan har också en go och shogiklubb:) Så jag kanske hinner med att spela lite nån gång.
Efter att letat reda på alla klubbar och tittat på dom så träffade jag Juen, koreanen som är från Australien och som är utbyteselev på skolan. Han och jag, och en några till drog och köpte glass och tog död på tiden tills jag var tvungen att åka hem.
Till middag åt vi ris med friterad kyckling. Sen fanns det också ägg med nått som liknade majonäs och nötkött. Efter att jag provat köttet för hövlighetens skull och sagt att det var gott, vilket det inte direkt var. Så frågade jag såklart vad det var, det visade sig vara kolever... I Japan är det alltid bäst att äta först och fråga sen..

Jag ska försöka lägga upp nån mobilbild från resan hit och från idag om det funkar.
Nån som vet vart man kan se hur många som besöker ens blogg? Så jag kan räkna ut om det är värt mödan eller inte:)

Ännu underbarare dag:)

Idag hade jag min sista skoldag för veckan. Uppenbarligen kommer jag inte ha så mycket skola som jag trodde. Så bara det var riktigt bra:) Sen efter skolan så åkte jag till Tama Plaza. Där mötte jag Naoko-san och en av hennes vänninor som bor i Hawaii. Hennes vän pratade så gott som perfekt engelska. Sen åt lunch och diskuterade allt möjligt, japansk kultur, japanska seder och hur det är att starta företag i olika länder. Det hela slutade med att jag blev erbjuden ett jobb i Japan när jag är klar med gymmasiet:) Det var nog dom roligaste 5 timmarna i Japan hittills:)
Efter lunchen som drog ut på tiden så åkte vi hem och började laga mat och fortsatte diskutera.
Nu är kl 22.00 och jag är illamående mätt och rikigt trött:)

Underbar dag:)

Idag var allt sjukt bra:) Dagen började som igår, japanska tre timmar, den här gången med en annan lärare.
Efter det så satt jag och Ville (finsk utbyteselev) och plugga lite i cafeterian.
Sen nu på kvällen så åkte vi till Tama Plaza och hämtade upp Katsumi-san, sen bar det av till en bjj klubb.
Det var verkligen underbart att äntligen få träna igen, klubben låg i en källarlokal så det tog en del tid att hitta den först. Träningen fungerade ungefär som den på kraftverket, teknikövningar med sparring efteråt. Jag och en fd amerikansk soldat var dom ända som prata engelska, men det fint funkade ändå.
Nu ska jag äta min ramen och sen sova:)

Första skoldagen

Idag hade jag min första skoldag. På morgonen var tvungen att göra en presentation framför alla lärare på skolan och efter det en för min klass.
Det hela gick rätt bra fasten jag glömde bort en del av det jag tänkte säga. Sen hade resten av min klass prov så jag hade japanska med dom två andra utbyteseleverna till lunch.
Sen visade det sig att vi inte hade några fler lektioner eftersom resten av våra klasser fortfarande hade prov. Troligen så blir det så varje dag den här veckan.
Och all klubbverksamhet börjar också först nästa vecka. Efter skolan gick vi till Sagami-ono och åt ramen på en resturang. När jag tagit mig hem så somnade jag nästan på en gång.
Ikväll kanske jag ska åka och hälsa på en bjj klubb som ligger i närheten.

RSS 2.0