31/8

som ni ser så har en månad gått fort sen igår:)
Idag började dagen med att plugga katakana några timmar-.-
Sen så när väl Riku kom hem från skolan så åkte vi till min skola och tillbaka så att jag hittar imorgon.
På vägen hem stannade vi i Tama Plaza och åt ramen, vilket var riktigt gott:) och så köpte Naoki-san kläder.
Efter skolan imorgon ska jag försöka hinna med att leta efter en kamera innan jag måste hem.

30/7 - skolbesök

Naoko-san, jag och Riku-chan kom nyss hem från min skola. Jag hade en genomgång av schema, lärare och allt möjligt annat.
Skolan är väldigt stor, kanske har en 800-1200 elever. Och det har både undervisning på dagarna och på kvällen.
När jag köpt en kamera så ska jag ta några bilder. Det är tre nya utbyteselever den här terminen, jag, en kanadensare som heter Francis och en finne som heter nått med Villo i mellannamn.
Min lärare heter Houiki-sensei om jag kommer ihåg rätt. Sen så finns det en australiensisk utbyteselev som är korean som gått där sen början av våren.
Och så var den en till utbytes elev som jag glömt namnet på.
Sen så kommer alla i min klass vara två år yngre än mig, men det kommer säkert gå bra.
Hursomhelst, det hela verkar riktigt bra, vissa flickor har faktiskt skoluniformer fasten skolan inte har någon^^.
Jag kommer ha vissa obligatiska ämnen som biologi, engelska och idrott. Sen så kommer jag få välja några till på måndag tror jag.

Igår

Jag orkar inte riktigt berätta allt jag gjort idag i detalj, men iaf.
Jag åkte från Shinyokohama till kawasaki idag med buss. Resan gick via Haneda och tog ungefär en och en halv timme.
Min värdmamma Naoko-san mig vid stationen som heter Tama Plaza. Jag kommer åka tåget därifrån varje morgon till skolan också.
Vi åkte hem till henne och där träffade jag min värdpappa, Katsumi-san och deras son som jag glömt namnet på igen..-.-
Efter att ha ätit middag med hela familjen inklusive Naoko-sans mamma som också bor i huset så försökte vi prata en massa och försökte planera morgondagen.
Sen åkte vi och köpte en ny adapter till mig och en massa annat åt dom. Efter det bjöd dom mig på middag på en koreansk resturang. Där jag fick äta en massa som jag annars aldrig ätit, så som rå nötkött med rått ägg, som krydda hade man små skurna bitar av vitlök och lök.
Sen åt vi såklart ris, stekt nötkött, som man stekte i en kolgrill som var inbyggd i bordet. Och så fick jag också äta kotunga. vilket jag först förstog efteråt. Men det var riktigt gott:)
Och så lyckades jag faktiskt äta grillade majskolvar också:) till det hela var det också en sallad som var god och bitar av 2xknyttnäve stor tomat. Vi drack majste till maten och som efterätt hade vi en soppa.
Efter allt ätande så åkte vi hem igen och försatte planera för imorgon och alla andra praktiska problem som pendelkort, idrottskor osv.
När vi var och shoppade så köpte dom också två skrivhäften för ord i hiragana. Målgruppen på häftena var ungefär tre år:)
Jag ska gå och sova snart så att jag orkar med imorgon. Då ska jag till skolan på en öppningscermoni och träffa rektorn med Naoko-san och Yoko-san.


Lägret

Efter att vi landade på Narita kl 8.45 japansk tid, gick vi till löpandet vart nästan direkt allt vårt bagage kom.
Förutom en av flickornas som det visade sig att airfrance tappat bort och först skulle vara i Tokyo sent på kvällen.
Hon var rätt nervös eftersom alla hennes kläder för helgen var i den väskan, men när hon fick reda på att hon skulle få 1000USD som ersättning.
Så det hela löste sig.
Sen så gick vi genom tullen, vilket var lite för enkelt kändes det som, kontrollanen ögade bara igenom papprena.
Väl ute förbi alla kontroller och registreringar så möttes vi av en japanska från AYUSA som hjälpte oss med att skicka våra stora väskor till våra värdfamiljer.
Och sen hjälpte hon oss på en buss till Shinyokohama.
En och en halv timme senare var vi framme, så mötes vi av Yoko-san, en av koordinatorerna från AYUSA som hjälpte oss att checka in på hotellet,
fixade mat åt oss osv..
Eftersom klockan bara var elva så hade vi en hel dag av lektioner i japanska, japansk kultur och japanska seder.
Det var väldigt varmt hela dagen och jag ångrar verkligen för första gången i mitt liv att jag alltid går i svarta kläder.
Efter alla lektioner så bjöd min koordinator Chisaki-sensei oss alla på middag, vi åt på lite olika resturanger, jag valde att äta på CoCo,
en curry resturang som bara serverade tallrikar med 50% ris 50% currysås. Och så kunde man välja mellan att ha kyckling, nötkött, tempura eller nån form av grönsaker.
När vi ätit klart gick vi tillbaka till hotellet vart vi mötte utbytesstudenterna som kommit från USA och Kanada.
En av pojkarna från USA var verkligen den steriotypa amerikanaren, han berättade att han tex trodde att alla i världen pratade amerikanska tills han var 14 år gammal...

På lördagen forsatte alla lektioner i japanska. Och så gick vi igenom alla regler från AYUSA och värdfamiljerna igen. På kvällen fick vi 600Y att gå och äta för,
så jag och en av utbyteseleverna som heter Lena gick och köpte mat i en "ica".
Efter det mötte vi några av dom andra studenterna från Europa och gick och shoppade runt Shinyokohama tills det var dags att gå och sova.

Jag behöver verkligen nån som fixar så att det ser skapligt ut i bloggen.

Resan till Japan:)

Just nu sitter jag på flyget, ungefär över Sibirien. Det är nästan helt bäcksvart ute. Det är riktigt mysigt, nästan alla på flyget sover, och vi som är utbytesstudenter är fortfarande vakna och pratar skit, spelar spel och tittar på film:)
Men om man ska börja från början, jag var tvungen att gå upp kl 03.00 imorse, packa klart det sista, och sen ta bilen till Arlanda. Mamma och pappa skjutsade mig till dit. Flygresan sthlm-paris tog två och en halv timme, jag var hur hungrig som helst eftersom jag knappt ätit nått till frukost.
Planen var att jag skulle möta en utbytesstudent som heter Sylviane (?) vid tågstationen på flygplatsen. Vi missade varandra rätt rejält eftersom jag trodde att Sylviane var ett flicknamn. Så efter att ha väntat och väntat så bestämde jag mig för att det var bäst att checka in. Så sagt och gjort, jag checkade in och köpte min andra frukost vid min gate.
Precis när jag börjat äta så kommer en kille fram med en likadan tshirt från STS fram och presenterade sig som Sylviane:) Det hela blev rätt roligt, han är riktigt trevlig, bor någonstans i södra Frankrike i nån byhåla.
Vi snackade rätt länge, och sen så checkade vi in till planet.
Väl inne i planet kom några som flickor som pratar tyska med AYUSA tshirt. Det visar sig att dom ska till samma läger som vi:)
Och nu en massa timmar kvar så sitter vi och snackar, slöar och äter koppnudlar. Vi är framme i Tokyo om ungefär fyra timmar:)
Hela den här resan känns fortfarande väldigt overklig, att man ska bo i Japan i tio månader och faktiskt förstå vad människor säger och skriver, fasten dom kanske inte nödvändigtvis säger det eller skriver det.
Anyway, airfrance är underbart, även om det är svårt att sova så är det riktigt mysigt med nudlar, filmer, sällskap och varmchoklad på 11000 meters höjd. Jag längtar till att solen går upp så att jag kan se den från min fönsterplats:)

Nu är kl 21.16 i Sverige, och här har flyget precis börjat gå upp, ska försöka göra några kort med min mobilkameran är det blivit ännu ljusare. Jag har ungefär tre och en halv timme kvar tills jag landar. Jag ska försöka köpa en schysst kamera när jag väl har träffat min familj så att jag kan ta ordentliga filmer.
Enligt kartan har vi prescis åkt förbi "Patom Plateau" vilket ligget lite ovanför Uralsjön. Det är 1752 miles kvar och jag lyssnar på the prodigy - breathe.
Jag hoppas verkligen dom är tio månaderna blir så underbara som det är tänkt, med mycket judo och japanska.

Solen gick upp för ungefär en halvtimme sen, riktigt vackert, en av dom tyska flickorna jag åker med har gjort kort med hennes kamera som jag ska få senare. Vi tittar nu "heat". Det blir nog sista filmen innan vi äter frukost och landar.
Jag hoppas verkligen att jag inte är för trött när jag kommer fram till Narita. Jag har nästan varit konstant vaken nu sen kl 03.00 i torsdags.

Så nu får vi se om nån läser det här i höstsverige:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0